De Zwemvijver

Sfeer

Een zwemvijver zorgt voor een aangename sfeer in elke tuin. Iedereen is door water gefascineerd. De onbekende diepte, de weerspiegeling van het wateroppervlak, de krinkelende winkelende waterdingetjes: water trekt aan, fascineert, verstrooit, brengt rust en evenwicht, in uw tuin, in uw leven... 

Winter, zomer, lente en herfst, ‘s morgens vroeg, ‘s avonds laat, een vijver is een constante schoonheid in uw tuin. Zowel in een natuurlijke informele tuin, als in een architecturale formele tuin. 

De informele vijver: natuurlijke rondingen

Een 'informele vijver' heeft een vijverrand die natuurgetrouw overloopt naar de tuin. De oever bestaat meestal uit natuurlijke elementen zoals bloemen, planten of gras. Het uitzicht en de vorm van deze vijver verandert met de seizoenen.

Een informele vijver past het best in een grotere tuin en niet te dicht bij de woning. Ook in een kleine tuin kan u kiezen voor een vijver met een natuurlijke uitstraling. De mogelijkheden zijn legio.

De formele vijver: strak afgelijnd

Een strak afgelijnde 'formele' vijver is dé blikvanger in uw tuin. Zijn symmetrie staat voor rust en soberheid, orde en perfectionisme. De randen worden gebouwd in natuursteen. Ze zorgen ervoor dat uw vijver het hele jaar dezelfde vorm behoudt, in elk seizoen.

De formele vijver zorgt voor een groter ruimtelijk effect, zeker wanneer rekening gehouden wordt met andere elementen in uw tuin. Zijn design past in een moderne architectuur, maar kan evengoed in een klassieke omgeving een waar genoegen zijn.