Facebook
Instagram
Pintrest

Zwemvijver

Een zwemvijver is een natuurlijk gefilterd bad waarin je ook kan zwemmen. Het water wordt volledig biologisch gefilterd door planten en lavastenen, zonder toevoeging van chloor of biociden. Het filtergedeelte scheidt zich gewoonlijk volledig af van de zwemzone waardoor er zich geen planten in de zwemgedeelte bevinden.

Dankzij de biologische zuivering is het water kristalhelder, zijdezacht en buitengewoon aangenaam om in te zwemmen. Door zijn natuurlijke karakter past een zwemvijver in elke tuin of landschap, gaande van strak afgelijnde tuinen tot landelijke omgevingen. Jij kiest hoe jouw zwemvijver eruitziet. Moderne of organische vorm? Verlichting daarbij? Een houten designtrap en verwarming? De mogelijkheden zijn legio. Wij zijn dan ook razend benieuwd naar jouw wensen.

Elke tuin en omgeving heeft zijn eigen karakter. Een landelijk gebied nodigt allicht eerder uit voor een informele vijver terwijl in een moderne tuin eerder een formele vijver eerder tot zijn recht komt.

 

De formele vijver

strak afgelijnd

Een strak afgelijnde formele vijver is het pronkstuk in je tuin. Zijn strak design staat voor rust en soberheid, orde en perfectionisme. De randen worden gebouwd in natuursteen. Zij zorgen ervoor dat je vijver het hele jaar dezelfde vorm behoudt, in elk seizoen.

De formele vijver zorgt eveneens voor een groter ruimtelijk effect waardoor je tuin eens zo rustgevender wordt. Zijn design past in een moderne architectuur, maar kan evengoed in een landelijke omgeving zijn mannetje staan.

Bij de formele vijver worden de wanden rondom gemetseld met betonblokken. De zijwanden staan dan ook loodrecht op de bodem.

 

 

De informele vijver

natuurlijke rondingen

Een informele vijver heeft een vijverrand die natuurgetrouw overloopt naar de tuin. De oever bestaat meestal uit natuurlijke elementen zoals gras, bloemen of planten. Het uitzicht en de vorm van deze vijver verandert mee met de seizoenen. Een informele vijver past het beste in een grotere tuin en niet te dicht bij de woning.

Anders dan de formele vijver worden de wanden van een informele vijver niet gemetseld. De tuin vloeit geleidelijk aan over in de vijver waardoor de helling ongeveer 45° telt.

Zwem in écht water

Contact

Heb je vragen of wens je een vrijblijvende offerte?
Aarzel niet om ons te contacteren.
info@dezwemvijver.be

Getuigenissen